vineri, 8 iulie 2011

Mi-e scarbă de actuala putere!

Ne aflăm a nu știu câta oară în situatia de a protesta din nou, vehement, împotriva puterii care de cel puţin doi ani de zile nu ne mai reprezintă, și care, prin masurile aberante, lipsite de just temei, de logică și bună credință, ne privează de drepturile legal dobândite la:
- pensie;
- muncă;
- statutul social;
- gradul militar;
- batrânete linistita;
- speranta de viata;
- nivel de trai decent.

Constatăm pe zi ce trece, faptul că ţara în care trăim şi pe care am slujit-o cu bună credinţă o viată de om, nu mai este de mult o ţară democratică, a valorilor sociale, ci o ţară a bişniţarului de blugi, ciunga şi cafea, o țară a cărei cetăţeni sunt mereu evaluaţi şi reevaluaţi de un individ aflat mai mereu sub influenţa bauturilor alcoolice, a soluţiilor contradictorii şi al liberului arbitru, aplicat haotic, în funcţie de interesul imediat sau de perspectivă, personal, sau al nenorocitei coaliţii aflate vremelnic la putere. Practic, de când a venit la putere, a împroşcat cu o forţă demnă de invidiat în toate direcţiile numai ură, minciuni şi insulte primitive, adresate fără discernământ, fără just temei, tuturor claselor sociale.
De altfel, legea fundamentală pentru cei aflaţi la putere, în cel mai fericit caz, este facultativă, obligatorie pentru prostime şi insignifiantă pentru cei numiţi în funcţii de demnităţi publice ale statului, de regulă incompetenţi, imbecili şi neamuri proaste, lipsite de orice merit profesional, coloană verticală, dar eminenţi în obedienţă faţă de preşedintele tiran.
Cu totul nemeritat, am devenit rând pe rând, o ţară de mămicuţe şi bebeluşi, de asistaţi social, de cetăţeni de mâna a doua, de incompetenți şi imaturi, de leneşi şi betivi, de “păsărici” şi “ţiganci impuţite”, toate epitetele afirmate mai mult sau mai puţin oficial, de catre cel ales de noi in cea mai inaltă funcţie de demnitate publică. Iar opinia publica tace, tac şi asociaţiile civice şi ONG-urile, şi din păcate majoritatea federeţiilor sindicale şi membrii de sindicat. Tac şi instituţiile comunităţii europene, tace şi biserica ortodoxă,deocamdată.
In acest context, pe fondul lipsei de reacţie, de atitudine civică şi socială, ne mai mirăm că actuala putere nu se mai supune voinţei poporului şi democraţiei constituţionale, că subminează continuu autoritatea judecătorească în calitate de garant al aducerii la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din tratatele constitutive ale UE, promovând in numele interesului naţional, fară ruşine şi responsabilitate, pe banda rulantă, legi, hotărîri ale guvernului şi ordonanţe de urgenţă care produc efecte devastatoare pe termen scurt şi lung in toate domeniile vieţii economico-sociale, acte normative adoptate prin furt in văzul intregii lumi, sau prin asumarea răspunderii pe prostie, incompetenţă profesională şi rea credință a membrilor guvernului şi a incompetenților şi trădătorilor aflaţi la putere.
Astfel, prin actele normative promovate a fost distrus invaţământul românesc, industria, agricultura, sistemul de ordine publică siguranță şi apărare naţională, asigurările de sănătate şi pensii, ne-au distrus speranţa şi liniştea de zi cu zi. Practic, nu este o zi lăsată de Dumnezeu, in care să nu luăm act de un abuz al puterii, de măsuri de austeritate, de tăiere de salarii, de pensii, de ajutor social, sau o reducere de personal. Dar sunt autişti la nevoile sociale, la cerințele Constituţiei României potrivit căruia Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economico-sociale care să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent. Aproape toate măsurile luate sunt in detrimentul cetățenilor, impotriva interesului naţional, al constitutiei şi a tratatelor constitutive ale UE, obligatorii fată de dispoziţiile legilor interne.
Ajunge domnilor aflaţi la putere. M-am săturat să fiu prigonit în propria ţară de nemernici care nu sunt mai presus decât mine cu nimic, de cei care mă fac cetăţean de mâna a doua, fără să roşească, cu o nesimţire soră cu iresponsabilitatea, de cei care mă cheamă să fiu solidar cu hoţii, în contextul în care ei au avut puterea, ei, în numele nostru au hotărât direcția în care să mergem, ei au furat fără limite, au minţit perpetuu, aducându-ne cu un dispreţ imbecil la o sărăcie lucie.
Stimaţi camarazi, haide-ti să facem un legământ in virtutea căruia să promitem că nu vom mai permite nimănui:
-să ne mintă;
-să ne înrobească;
-să nu răspundă pentru abuzurile comise;
-să incalce normele constituţionale şi tratatele la care Romania este parte;
-să ne ia dreptul la un nivel de trai decent, la muncă şi pensie;
-să ne incalce drepturile şi libertăţile constituţionale sau cele legal dobândite;
-să incalce sentinţele judecătorești;
-să refuze sau să tergiverseze să le pună in aplicare;
-să ne învrăjbească unii impotriva altora să ne jigneasca sau nesocoteasca;
-să-si indeplineasca obligaţiile cu rea credinţă;
-să ne faca cetăţeni de mâna a doua, sau să ne indemne să plecam din ţară;
Sa promitem ca vom acţiona pentru impunerea voinţei poporului in calitate de garant al democraţiei constituţionale, ca acţiunile noastre nu vor inceta pâna la obţinerea în totalitate a drepturilor legal dobândite şi tragerea la răspundere a celor ce se fac vinovaţi de incalcarea drepturilor noastre.

ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!
Bucuresti la 23.06 2011
Stefan Racasan Vicepresedinte SCMD