marți, 20 septembrie 2011

Conferinta internationala la Cluj-Napoca

Anularea pensiilor speciale: discriminare sau necesitate?
Cluj Napoca, 14-15 octombrie 2011


Anularea pensiilor speciale este la ora actuala una dintre cele mai controversate problematici din România. Zeci de mii de persoane care au beneficiat legal de aceste pensii s-au văzut brusc lipsite de ele. Alte zeci de mii de persoane apreciază drept justă o asemenea măsură pe care o văd drept o cale necesară şi o soluţie optimă pentru salvgardarea bugetului naţional. În prezent, „actorii” principali implicaţi în găsirea unei soluţii pentru problema pensiilor speciale sunt: persoanele care au beneficiat de acestea: cadre militare, grefieri, cadre de poliţie; magistraţii cărora li se cere să rezolve acţiunile introduse de aceste persoane; judecătorii din cadrul Curţii Europene a Drepturilor Omului, care vor stabili dacă Statul Român, prin măsura de recalculare a pensiilor, a încălcat drepturile acestor persoane

În acest context, în perioda 14-15 octombrie, ASDCDO organizează Conferinţa Internaţională "Anularea pensiilor speciale: discriminare sau necesitate?", în parteneriat cu "Chiriţă, Fărcaş" - societate civilă de avocaţi, precum şi cu Catedra de drept public a Facultăţii de Drept din cadrul UBB Cluj. Evenimentul îşi propune să găsească soluţia optimă pentru rezolvarea problemei pensiilor speciale. În acest scop, va vorbi cel puţin câte un reprezentant al fiecăreia din categoriile mai sus amintite. După ce persoanele în cauză îşi vor prezenta punctul de vedere, îşi vor exprima viziunea atât magistraţi din cadrul instanţelor interne cât şi din cadrul Curţii Europene. Discursurile vor fi intercalate cu discuţii libere şi finalizate printr-o masă rotundă care îşi propune găsirea unui numitor comun – soluţia optimă. Programul detaliat al evenimentului va fi disponibil în cel mai scurt timp. Invitaţi speciali sunt dl. Valentin Nicolescu şi dna. Fatos Araci, din cadrul Grefei Curţii Europene a Drepturilor Omului, judecători din cadrul Curţii de Apel Cluj şi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Discuţiile de tip dezbatere vor fi moderate de avocat lect. dr. Radu Chiriţă.



Lucrările se vor desfăşura în două zile consecutive, respectiv în 14 şi 15 octombrie în cadrul Hotelului Tulip Inn Sunny Hill Cluj Napoca. Prima zi a conferinţei se va finaliza cu un cocktail organizat la restaurantul hotelului gazdă. Lucrările se vor desfăşura în sistem de traducere simultană.


Înscrierea la conferinţă se poate face până la data de 7 octombrie, fie prin completarea unui formular on-line, fie printr-un e-mail care să conţină detale de identificare ale participantului.

Confirmarea înscrieri se realizează la momentul achitării taxei de participare în valoare de 400 de lei în contul deschis pe numele Asociaţia ASDCDO, IBAN RO44 BTRL 0130 1205 1897 66XX, deschis la Banca Transilvania, Sucursala Cluj. Taxa de participare include participarea la lucrările conferinţei, mapa de coumente, pauzele de cafea şi cina festivă din data de 14 octombrie. Persoanele care vor dori cazare pe perioada evenimentului vor beneficia de tarife speciale în cadrul hotelului Tulip Inn Sunny Hill