"Îi scoatem pe toţi despre care Guvernul a spus că au pensiile mărite. Noi, în 24 ianuarie, nu ne-am adunat la Bucureşti pentru că timpul a fost foarte scurt şi totuşi vrem ca lucrurile să nu scape de sub control, trebuie o organizare temeinică să aduni mulţi oameni. Dar noi estimăm că la 1 martie - dacă lucrurile nu se vor rezolva - că numai militari se vor aduna 15.000 de persoane. Nu facem acţiuni la nivel local. Din Mureş, sindicatul are 230 de persoane, dar avem Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere. Avem şi membri de la MAI şi de la SRI", a spus Ujică.
El a arătat că, în 1 martie, "dacă se va continua cu această nebunie şi nu se va stopa acest proces", categoric va trebui ca militarii să iasă în stradă, reclamând faptul că Guvernul nu respectă hotărârea judecătorească referitoare la problema pensiilor militare "decât pe jumătate".
El a adăugat că face apel la partidele de opoziţie în vederea suspendării preşedintelui Traian Băsescu, întrucât acesta "se situează în afara ordinii constituţionale" în problema pensiilor militare.
De asemenea, a spus Ujică, reprezentanţii opoziţiei ar trebui să facă plângeri penale împotriva premierului, întrucât, prin atitudinea sa, Guvernul "se situează în afara legii".
"Noi am sperat că Guvernul va respecta în spiritul ei decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar văd că au respectat-o pe jumătate. Or, o hotărâre judecătorească nu poţi s-o respecţi pe jumătate, ori o respecţi, ori nu. În momentul de faţă, Guvernul este în afara legii şi am fi vrut să facem apel la partidele politice din opoziţie. Noi salutăm orice sprijin pe care ni-l dau, până în momentul de faţă acest sprijin este la nivelul declaraţiilor. Atunci când există doar conflict de interese, opoziţia nu poate să facă mai mult, dar în momentul în care Guvernul se situează în afara legii preşedintele se situează în afara ordinii constituţionale, deja opoziţia are pârghii şi este obligată prin Constituţie să folosească toate instrumentele pentru reinstaurarea ordinii constituţionale. Asta poate să însemne iniţierea acţiunii de suspendare a preşedintelui, plângere penală împotriva premierului", a spus el.
Ujică a arătat că SCMD a făcut astfel de plângeri penale, dar şi opoziţia are acelaşi drept, întrucât nu este afectat un interes personal, ci interesul general, prin faptul că nu se respectă o hotărâre judecătorească.
"Este infracţiune. Şi atunci, de aceea facem apel ca partidele de opoziţie să încerce să facă nu numai acele presiuni politice, ci demersuri pentru reinstaurarea ordinii de drept. Să-l suspende pe preşedinte sau plângere penală împotriva celor care nesocotesc o hotărâre judecătorească. Şi scrisoare deschisă adresată procurorului general, ca aceia care vor trebui să instrumenteze cazul să nu ţină acel dosar încă zece ani, ca în cazul fraudării votului de către Roberta Anastase", a conchis Ujică.
Potrivit reprezentanţilor SCMD, în Mureş s-au intentat sute de procese, în nume propriu sau colectiv, de către militarii nemulţumiţi.
Guvernul se va reuni în şedinţă specială, vineri seară, pentru a aproba ordonanţa de urgenţă privind pensiile militare, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.